dima
  • Voila House

    2013
    Kuala Lumpur, Malaysia

    The brief was to transform a typical pitched roofed bungalow house into a modern contemporary home with open plan spaces. The existing large umbrella trees in the garden left a deep impression and inspired by this, the design of the family rooms would naturally face this serene green outward view.

    A set of high revolving doors were specifically created, in order to maximise viewing angles. When closed, it provides a secured shaded screen with windows inside for ventilation, making it effectively a cool indoor living room. However, once opened, the room transforms into an unobstructed outdoor space. This circular form allows the flexibility for these swift obscuring of boundaries between the garden and the room. The interior spaces were designed intentionally in a white palette to allow natural light to emanate through the space. At the rear end of the house, an extended dining room provides an element of privacy from the neighbouring house. Also, it offers a longitudinal view towards the garden, trees and the defining circular living room.

    Photography: Eiffel Chong